• 5178
  • 768 مرتبه
مقایسه مبدل های حرارتی صفحه ای با منابع کوئلی و دوجداره

مقایسه مبدل های حرارتی صفحه ای با منابع کوئلی و دوجداره

1402/11/24

در این قسمت از بلاگ تخصص آرکا صدر سازنده مبدل حرارتی  به مقایسه مبدل های صفحه ای با منابع کوئلی دوجداره می پردازیم همراه ما باشید.

1) مبدل های حرارتی صفحه ای واشردار در محدوده فشار و دمای کاری خود در مقایسه با مبدل های پوسته و لوله دارای راندمان بسیار بالا بوده و استفاده از آن موجب صرفه جویی در انرژی می شود.
2) مبدل صفحه ای نسبت به مبدل پوسته و لوله معادل کوچکتر بوده و وزن کمتری دارند.
3) راندمان حرارتی در مبدل حرارتی صفحه ای در مقایسه با مبدل های پوسته و لوله به دلیل اغتشاش بالا دو برابر بوده و خوردگی آن کمتر می باشد.
4) در مبدل حرارتی صفحه ای، احتمال اختلاط دو سیال سرد و گرم وجود ندارد، ولی در مبدل های لوله ای در شرایط غیر عادی (نقص فنی) این امکان وجود دارد.
5) در یک مبدل صفحه ای با اضافه کردن مقدار صفحات می توان به راحتی شرایط مبدل را تغییر داد. این امر در مورد مبدل های لوله ای امکان پذیر نیست.
6) مبدل های صفحه ای در مقایسه با مبدل های لوله ای معادل، نیاز به عایقکاری ندارند.
7) یکی از مزیت های مبدل های حرارتی صفحه ای این است که در صورت خرابی واشر آب بندی، سیال به خارج صفحات نشت کرده و باعث تشخیص سریع عیب و محل آن می شود و هیچگونه اختلاط دو سیال رخ نمی دهد.
8) با استفاده از مبدل های حرارتی صفحه ای، آب گرم مصرفی بدون توقف و به صورت دائمی وجود دارد و هیچ گاه دمای آب کاهش نمی یابد و سرد نمی شود، چون سیستم فوری است، این مزیت بزرگی است برای محل هایی که مصرف آب گرم زیادی به طور همزمان دارند، همچون هتل ها، بیمارستان ها، مجتمع های مسکونی
9) در سیستم های سنتی مانند منابع کویلی و دو جداره آب گرم با دمای 60c تولید می شود و سپس با آب سرد مخلوط می شود تا دمای آن به 40c برسد ولی با استفاده از مبدل های حرارتی صفحه ای دمای آب گرم مصرفی به 40c تقلیل می یابد که خود صرفه جویی قابل ملاحظه ای در انرژی به همراه خواهد داشت.
10) به دلیل در هم بودن جریان و عدم وجود نقاط راکد و مرده و همین طور کاهش دمای آب تولیدی (40c)رسوب کمتری شکل می گیرد.
11) مبدل های حرارتی صفحه ای نیازی به عایقکاری ندارند چون میزان تلفات حرارتی از لبه صفحات کمتر از 0.2 درصد لست.
12) به دلیل کاهش دمای آب گرم و نبود ذخیره، این سیستم حداقل دارای سی درصد صرفه جویی در انرژی می باشد و مصرف گاز کمتر خواهد بود.

                              

 

13) بر اساس گزارش سازمان بهینه سازی مصرف انرژی برای ذخیره هر لیتر در دمای 60c سالیانه 125 مترمکعب گاز هدر می رود، به همین دلیل سیستم ذخیره آب گرم مصرفی فاقد توجیه اقتصادی می باشد.
14) بر اساس گزارش سازمان بهینه سازی مصرف انرژی با جایگزینی منابع کویلی و دوجداره با مبدل های حرارتی صفحه ای در کل کشور سالیانه یک و نیم میلیارد متر مکعب در مصرف گاز صرفه جویی می گردد.
15) قیمت مبدل های حرارتی صفحه ای گسکت دار نسبت به منابع کویلی و دو جداره بسیار کمتر است.
16) با توجه به بالا بودن ضریب انتقال حرارت (U) در مبدل های حرارتی صفحه ای واشردار نیاز به سطح حرارتی کمتری نسبت به منابع کویلی می باشد در نتیجه ابعاد مبدل های حرارتی صفحه ای واشری بسیار کوچکتر و فضای مورد اشغال بسیار کمتر خواهد بود بنابراین مبدل ها وزن کمتری خواهند داشت.
17) به دلیل مزیت های فراوان مبدل های حرارتی صفحه ای گسکت دار همچون ابعاد کوچکتر و راندمان بالاتر، در تمامی پکیج های گرمایشی و مبدل های حرارتی صفحه ای نصب شده و تولید آب گرم مصرفی را مبدل های حرارتی صفحه ای به عهده دارند.
18) به دلیل کاهش دمای آب تولیدی، نیازی به مخلوط کردن آب گرم و سرد نیست و بنابراین مصرف آب کاهش می یابد.
19) دسترسی به داخل مبدل های حرارتی صفحه ای بسیار ساده است و با باز نمودن چند پیچ و مهره این عمل انجام می شود،به این صورت می توان به سادگی صفحات را تمیز کرد رسوب را پاک کرد و مجددا مونتاژ نمود.
20) جنس صفحات استنلس استیل می باشد و آب گرم تولیدی کاملا بهداشتی می باشد و می توان از آن جهت شرب، پخت عذا، دم کردن چایی و... استفاده کرد.
21) این سیستم هم با آب گرم و هم بخار کار می کند. در خیلی از پروژه ها مانند هتل جم، هتل پردیسان، هتل تهران، هتل مشهد و... از سیستم بخار استفاده شده است.
22) در این سیستم دیگ آب گرم را می توان بر روی 50c تنظیم کرد، در نتیجه می توان از دیگ های چگالشی نیز استفاده کرد که با استفاده از آنها، به دلیل کاهش دمای دودکش، در مصرف سوخت صرفه جویی بیشتری به عمل می آید.
23) می توان در استخر های عمومی و محل های مصرف آب گرم به جای استفاده از شیر مخلوط از تک شیر با دمای کنترل شده مثلا 40c استفاده کرد که در نتیجه صرفه جویی قابل توجهی در مصرف آب و انرژی به عمل خواهد آمد.
24) با افزایش و کاهش تعداد صفحات، امکان تغییر ظرفیت مبدل ها وجود دارد.

مبدل های حرارتی صفحه ای دوجداره استفاده از آن برای مواد واکنش پذیر می باشد تا از آلودگی محصول میان دو جریان سیال جلوگیری کند. دو صفحه که توسط واشرهای مرسوم آبندی شده اند جایگزین تک صفحه ای میشوند که به صورت معمول دو جریان سیال را از یکدیگر جدا میکند. در حالتی که سیال مورد نظر با سطح صفحات دو جداره واکنش نشان داده و آنها را دچار خوردگی کند، نشتی به سوی مسیرهای میان صفحه هدایت میشود در این صورت امکان آلودگی میان سیالی بسیار کم شده و می توان نشتی را به سادگی خارج از مبدل حرارتی مشاهده کرد. متداولترین کاربردهای این گونه از مبدل های حرارتی صفحه ای شامل سرمایش و گرمایش آب آشامیدنی، مواد دارویی، روغن روانکاری و روغن مبدل می باشد.

 

مبدل های حرارتی صفحه ای دوجداره                                                                                         مبدل های حرارتی صفحه ای دوجداره

فایل های پیوست

نظرات
 
   
 

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.