برج خنک کننده دمنده(Forced Draft Cooling Tower)

در این روش جریان هوای آزاد به داخل محیط دمیده شده، و از خروجی های تعبیه شده به بیرون می رود. نکته منفی در این نوع تهویه، برج خنک کننده دمندهبالا بودن میزان مصرف انرژی به دلیل افت فشار زیاد و در عین حال پوشش کمتر محیط مورد نظر خواهد بود.
با این وجود در برخی موارد به خصوص در برج های خنک کن، استفاده از روش جریان دمشی لازم می باشد. دلیل این مطلب وجود شرایطی است که سیال خروجی دارد. به عنوان مثال در صنایع تولید روی، به دلیلی اسیدی بودن آب در برج خنک کن، اگر از روش مکشی استفاده شود و جریان هوا همراه با بخار اسیدی، توسط فن به بیرون کشیده شود، فن و تجهیزات محرک از قبیل موتور و گیربکس، در زمان کوتاهی دچار خوردگی شدید شده و عملا از کار می افتند.
به همین دلیل برج های خنک کننده دمشی (Forced Draft) در صنایعی که سیال خنک شونده اسیدی می باشد کاربرد فراوانی دارند. به عنوان نمونه می توان برج خنک کننده صنایع احیاء و ذوب روی، سرب، خطوط تولید اسید و برخی صنایع غذایی را نام برد. 
برج خنک کننده دمنده تقریباً شبیه برج خنک کن مکنده است. البته بین این دو برج تفاوت هایی نیز وجود دارد. اطراف برج خنک کن دمنده ، بسته ولی اطراف برج خنک کننده مکنده باز است. در برج خنک کن دمنده تخته های بازیابی آب در بالای توزیع کننده قرار دارد ولی در برج خنک کن مکنده به ازای هر ردیف از تخته های پخش کننده، یک ردیف تخته بازیابی وجود دارد. دمنده در پایین برج قرار دارد ولی مکنده در بالای برج قرار دارد. در برج مکنده هوا از تمام جهات و بطور یکنواخت با آب تماس حاصل می کند ولی در برج دمنده،این طور نیست.