انواع پلیت در مبدل های حرارتی صفحه ای واشردار

انواع پلیت در مبدل های حرارتی صفحه ای واشردار در کاربردهای عملی، محدوده وسیعی از انواع پلیت های موج دار در دسترس هستند. اگرچه جدیدترین مبدل های حرارتی صفحه ای از نوع شورون هستند. تعدادی از پلیت ها نیز دارای الگوی دیگری به نام واشبرد می باشند. میزان انتقال حرارت و افت فشار هر پلیت با توجه به الگوی آنها تغییر می کند و این مقادیر بر مبنای داده های تجربی به همان الگوی خاص می باشد. در نوع واشبرد ، آشفتگی با تغییر پیوسته راستای جریان و سرعت سیال افزایش می یابد.

در نوع شورون ، پلیت های مجاور به نحوی مونتاژ میشوند که کانال جریان، حرکتی گردابه ای به سیال می دهد. الگوی مجاور زاویه ای به نام B دارد که زاویه شورون نامیده میشود. گفتنی است که زاویه شورون در پلیت های مجاور معکوس میشوند و هنگامی که پلیت ها در کنار یکدیگر محکم میشوند موج های سطحی، نقاط تماس متعددی ایجاد میکنند. به علت وجود نقاط تماس زیاد ، صفحات میتوانند از مواد بسیار نازک معمولا به ضخامت 0.5 تا 0.6 میلی متر ساخته شوند. زاویه شورون در محدوده 25 تا 65 درجه تغییر میکند.

میزان انتقال حرارت و افت فشار بین پلیت ها وابسته به زاویه شورون می باشد. به عبارت دیگر عملکرد حرارتی – هیدرولیکی مبدل های حرارتی صفحه ای به الگوی شیارهای روی سطح پلیت ها بستگی دارد.

به طور کلی موج دهی روی پلیت ها در مبدل های حرارتی صفحه ای به دلایل زیر انجام شده است:

1) نقاط تماس پلیت ها با یکدیگر در هنگامی که فشرده سازی در مبدل صورت میگرد بسیار زیاد میشود، این موضوع سبب میشود که صفحات براحتی فشار بالای سیال را تحمل کند و استحکام مکانیکی افزایش یابد.

2) موج دهی روی پلیت ها باعث بالا رفتن ضریب اصطکاک میشود که نتیجه آن افزایش تنش برش روی پلیت ها است که از ایجاد رسوب روی پلیت ها در مبدل های حرارتی صفحه ای به شدت می کاهد.

3) موج دهی روی پلیت ها باعث ایجاد تلاطم زیاد در جریان سیال میشود به طوری که جریان سیال در رینولدزهای تک رقمی به جریان درهم تبدیل میشود و بدین ترتیب ضریب انتقال حرارت و ضریب اصطکاک افزایش می یابد.

4) موج دهی روی پلیت ها باعث میشود سطح تماس بین سیال و پلیت افزایش یابد که در افزایش بازدهی مبدل های حرارتی صفحه ای نقش مهمی دارد.

نحوه پرس پلیت

در این فیلم نحوه پرس پلیت را نمایش می دهد.

نحوه تولید مبدل بریز